Kunstgras garantie en onderhoud

Wij zijn dealer van Kunstgrasboer.nl
U krijgt 10 jaar garantie op het kunstgras en geldt voor de kleurvastheid (UV-stabilisatie) en het loslaten van de vezels.

Schoonhouden
Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat erop wordt gelopen. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt ook verwijderen met een bladerhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mochten er geknoeid worden met drinken op het kunstgras, spoel het dan weg met water. Uitwerpselen van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het kunstgras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Gebruik nooit oplosmiddelen!

Borstelen
Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het kunstgras voorzichtig opborstelen. Ook na een periode van intensief gebruik kan het kunstgras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden adviseren wij het regelmatig te borstelen. Kunstgrasboer.nl geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden worden (opborstelen).

Winterperiode
Als de dooi invalt zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden zaken in het kunstgras. De smeltende laag onder het kunstgras (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen (omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond).

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras
Kunstgrasboer.nl grasvezels zijn met grote zorg aan de backing (de onderkant van kunstgras) bevestigd. De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen grote krachten op één punt. Vermijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op het kunstgras zetten, dan adviseren wij u om de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestellen op uw kunstgras zetten.